Monday, May 14, 2012

Σκάνδαλο στην Yahoo Μπελάδες στον ορίζοντα




Εάν παρακολουθείς από κοντά τα τεκταινόμενα στις αμερικανικές εταιρείες του διαδικτύου ίσως να έχεις ακούσει ότι εδώ και μερικούς μήνες διευθύνων σύμβουλος στην Yahoo έχει αναλάβει ο κύριος Σκοτ Τόμσον, που προσελήφθη για να βάλει μια τάξη στην προβληματική εταιρεία.


Η Yahoo είναι στα μαχαίρια εδώ και καιρό με την εταιρεία επενδύσεων Third Point που κατέχει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που μεσουρανούσε στο διαδίκτυο κατά τη δεκαετία του '90. Η Third Point θέλει να έχει περισσότερο λόγο στη λήψη αποφάσεων στην Yahoo, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα και για να μην μακρηγορούμε η διαφωνία καλά κρατεί.
Στο πλαίσιο αυτής της διαφωνίας, λοιπόν, η Third Point αποκάλυψε πως ο κύριος Τόμσον δεν έχει πτυχίο μηχανικού υπολογιστών όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και πως η έρευνά της έδειξε πως ο διευθύνων σύμβουλος της Yahoo έχει μόνο ένα πτυχίο λογιστή. 
Εχουμε και χειρότερο. Η εσφαλμένη πληροφορία περί των γνώσεων του Τόμσον στους υπολογιστές περιλαμβάνεται και σε δηλώσεις της Yahoo προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που γενικά δεν της πολυ-αρέσει να της λένε ψέματα ή μαγειρεμένες αλήθειες. Η Yahoo παραδέχθηκε πως ο "τιμονιέρης" της δεν έχει τις γνώσεις που ο ίδιος έλεγε πως κατείχε και κάνει λόγο για λάθος που δεν έγινε όμως σκόπιμα.
Στην Αμερική κάποιοι λένε πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το Δ.Σ. της Yahoo να στείλει σπίτι του τον Τόμσον, αλλά δεν βάζουν και το χέρι τους στη φωτιά.


Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment