Friday, May 18, 2012

Ιδού όλα τα… «πρόσωπα» του Android



Μία άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη δόθηκε στη δημοσιότητα, «εκφράζοντας» με ιδανικό τρόπο την «ποικιλομορφία» του λειτουργικού Android. Έχει διεξαχθεί από την Open Signal Maps, λαμβάνοντας δεδομένα από 681.900 χρήστες που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή της εταιρείας τους περασμένους έξι μήνες.

Τα αποτελέσματα συγκέντρωσαν δεδομένα από 4.000 διαφορετικές συσκευές (αν και, στην πραγματικότητα, ο αριθμός τους είναι λίγο μικρότερος, λαμβάνοντας υπόψη ότι συσκευές με custom ROMs εμφανίζουν την ταυτότητά τους λιγάκι διαφοροποιημένη).

 Εξετάζοντας την κατανομή των συσκευών στα διαγράμματα -που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ μαζί με κάποια άλλα ενδιαφέροντα δεδομένα- αξίζει να δοθεί έμφαση στο εντυπωσιακό κομμάτι που καταλαμβάνει η Samsung, αντιπροσωπεύοντας το 40% του συνόλου, ενώ μόνο του το Samsung Galaxy S II το 10%.

 Σε κάθε περίπτωση, το fragmentation, ο κατακερματισμός δηλαδή του λειτουργικού Android, είναι εμφανής, με όσα καλά και κακά συνεπάγεται… Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε ξεκίνησε τώρα να μας απασχολεί…

 Οι πολλές διαφορετικές αναλύσεις της οθόνης και οι διαφορετικές versions του Android εμφανίζονται επίσης σε επιμέρους αναφορές, με μία μικρή απόκλιση όμως σε σχέση με τα δεδομένα που προέρχονται από το Google Play – απόκλιση που οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι δεν έχουν όλες οι συσκευές που «τρέχουν» Android πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών της Google.


Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment