Monday, May 14, 2012

Cloud service από την LG Πρόσβαση σε περιεχόμενο και αδιάκοπη συνδεσιμότητα μέσω τηλεοράσεων, κινητών συσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών



Τη δοκιμαστική έναρξη της υπηρεσίας LG Cloud ανακοίνωσε η LG Electronics. Στόχος της νέας υπηρεσίας –που προς το παρόν είναι διαθέσιμη για τις αγορές της Ν. Κορέας και των Η.Π.Α.- είναι η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και η πρόσβαση με τη χρήση streaming σε ολόκληρο το ψηφιακό περιεχόμενο μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών. Το LG Cloud είναι η πρώτη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να προβάλλουν όλους τους τύπους περιεχομένου σε «3 οθόνες», δηλαδή σε Android smartphones, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε Smart TVs -συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων CINEMA 3D-, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή συσκευή. 


Προκειμένου να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, ο χρήστης απαιτείται να κατεβάσει το LG Cloud App το οποίο είναι διαθέσιμο για download από κάθε τύπο συσκευής: από το Google Play ή το LG SmartWorld app store για Android smartphones, από το LG SmartWorld store για τις LG Smart TVs ή τέλος από την ιστοσελίδα του LG Cloud (www.lgecloud.com) για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα laptops.

Η υπηρεσία LG Cloud συγχρονίζει αυτόματα το περιεχόμενο του smartphone με τον cloud server, με τον Η/Υ και με την τηλεόραση του χρήστη. Οι φωτογραφίες και τα videos που καταγράφονται με το smartphone, μπορούν να αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στην τηλεόραση σχεδόν άμεσα. Τα videos, των οποίων η επεξεργασία γίνεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπορούν να «ανεβούν» στο LG Cloud και δευτερόλεπτα αργότερα να τα δει ο χρήστης από το smartphone του. Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες cloud, υπάρχει ελάχιστο lag και μικρός χρόνος αναμονής μέχρι το περιεχόμενο να μπορεί να αναπαραχθεί στην τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στο smartphone, χωρίς πρώτα να έχει κατέβει και αποθηκευτεί στη συσκευή.

Το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης εντοπίζεται στην τεχνολογία Real-Time Streaming Transcoding της LG, καθώς η μετατροπή γίνεται σε πραγματικό χρόνο στον server και όχι στη συσκευή. 

Επιπλέον, η υπηρεσία λειτουργεί εξίσου άψογα με 3D περιεχόμενο. Για παράδειγμα, βίντεο από τις διακοπές, τα οποία έχουν καταγραφεί με ένα LG 3D smartphone, μπορούν να ανέβουν μέσω 3G ή Wi-Fi στην υπηρεσία LG Cloud. Πίσω στο σπίτι, στην άνεση του καθιστικού, η οικογένεια μπορεί να παρακολουθήσει το υλικό από τις διακοπές σε τρείς διαστάσεις, καθώς κάνει stream από το LG Cloud στην LG CINEMA 3D Smart TV.


Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment