Monday, May 28, 2012

Πώς τα iPad "κούρεψαν" το ελληνικό χρέος


Μια ενδιαφέρουσα διάσταση της διαδικασίας που οδήγησε στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους (γνωστό επίσης και ως PSI) αποκαλύπτει το περιοδικό Fortune.
Σε σχετικό του δημοσίευμα το περιοδικό αναφέρεται στον ρόλο της εταιρείας Bondholder Communications Group και τον επικεφαλής της, Bob Apfel, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό της διαδικασίας. 
Οπως εξιστορείται, ο Apfel και η εταιρεία του έπρεπε να έρθουν σε επαφή με 100.000 κατόχους ελληνικών ομολόγων που βρίσκονταν διάσπαρτοι σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά του πλανήτη. "Ηθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό και έτσι αγόρασα 100 iPad" λέει ο Apfel.
Σε καθένα από τα tablets τοποθετήθηκε μια ειδική εφαρμογή και οι συσκευές δόθηκαν στους ανθρώπους της ίδιας της εταιρείας, αλλά και σε παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Τράπεζας της Ελλάδας και, βέβαια, της τρόικας. 
Σκοπός ήταν κάθε αξιωματούχος να έχει άμεση εικόνα των οικονομικών δεδομένων στην προσπάθειά του να πείσει τους ομολογιούχους να μετάσχουν στο PSI. Ο Apfel λέει πως χωρίς το δίκτυο που δημιουργήθηκε με τα 100 iPad δεν θα ήταν δυνατό να λαμβάνονται με ταχύτητα οι αποφάσεις για συμμετοχή στο κούρεμα. Ολο το ρεπορτάζ του Fortune είναι εδώ

Πηγή: deasy


Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment