Monday, May 14, 2012

Tο Samsung GALAXY S ΙΙΙ επαναπροσδιορίζει την έννοια των smartphones

H Samsung Electronics παρουσιάζει το GALAXY S III, την τρίτη γενιά κινητών τηλεφώνων GALAXY S. Εμπνευσμένο από τη φύση, το GALAXY S III είναι ένα κινητό τηλέφωνο «πλημμυρισμένο» από προηγμένα χαρακτηριστικά και ευκολίες (φωνητικές εντολές, αναγνώριση κινήσεων), ενώ επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται αγαπημένες στιγμές εύκολα και γρήγορα.

Το νέο, κομψό και καινοτόμο GALAXY S III, με τα προηγμένα του χαρακτηριστικά, καθιστά την καθημερινή ζωή ευκολότερη. Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει περιεχόμενο, όπως ποτέ πριν, χάρη στην ανεπανάληπτη 4,8 ιντσών HD Super AMOLED οθόνη του. Η 8MP φωτογραφική μηχανή και η 1,9MP εμπρόσθια κάμερα προσφέρουν μια ποικιλία «έξυπνων» χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τις δυνατότητες της κάμερας και την αναγνώριση προσώπου, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι στιγμές αιχμαλωτίζονται εύκολα και άμεσα. Το Samsung GALAXY S ΙΙΙ διαθέτει την έκδοση Ice Cream Sandwich του λειτουργικού συστήματος Android 4.0, με σημαντικά βελτιωμένη χρηστικότητα και πρακτικότητα.

«Φυσική» Αλληλεπίδραση
Το GALAXY S ΙΙΙ ενισχύει την αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και της συσκευής. Η νέα συσκευή ανιχνεύει το πρόσωπο, τη φωνή και τις κινήσεις του χρήστη, προσφέροντάς του μια πιο άνετη και «φυσική» εμπειρία χρήσης κινητού τηλεφώνου. Με την πρωτοποριακή λειτουργία 'Smart stay', το GALAXY S III είναι σε θέση να γνωρίζει πώς ο χρήστης χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του – καθώς για παράδειγμα διαβάζει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή περιηγείται στο διαδίκτυο – έχοντας την εμπρόσθια κάμερα απέναντι από τα μάτια του.

Επιπλέον, το GALAXY S III διαθέτει το 'S Voice', ένα προηγμένο user interface, που αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται σε φωνητικούς ήχους. Επιπροσθέτως της αναζήτησης πληροφοριών και της βασικής λειτουργίας της «επικοινωνίας», το S Voice προσφέρει επιμέρους ισχυρά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον έλεγχο της συσκευής και τις εντολές. Για παράδειγμα, όταν η αφύπνιση του τηλέφωνου ενεργοποιείται, ενώ ο χρήστης χρειάζεται λίγη επιπλέον ξεκούραση, μπορεί να την αναβάλλει απλά με μια του λέξη. Επίσης, με τη χρήση του 'S Voice' ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει τα αγαπημένα του τραγούδια, να ρυθμίσει την ένταση, να στείλει μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να οργανώσει το πρόγραμμά του ή να ξεκινήσει αυτόματα την κάμερα και να τραβήξει μια φωτογραφία.

Εκτός από την αναγνώριση προσώπου και φωνής, το GALAXY S III αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χρήστη, προσφέροντας μέγιστη χρηστικότητα. Στην περίπτωση που ο χρήστης γράφει μήνυμα από το GALAXY S III και αποφασίσει τελικά να πραγματοποιήσει κλήση στον παραλήπτη του μηνύματος, μπορεί απλά να βάλει το κινητό του στο αυτί του και το GALAXY S III καλεί άμεσα το συγκεκριμένο αριθμό. Με τη λειτουργία 'Smart alert', ο χρήστης δε χάνει καμία αναπάντητη κλήση ή μήνυμα, εφόσον κάνει το τηλέφωνο να δονείται, όταν επαναχρησιμοποιείται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας.

Εύκολη και άμεση ανταλλαγή αρχείων
Το Samsung GALAXY S III είναι κάτι παραπάνω από μια προσωπική συσκευή, καθώς προτρέπει το χρήστη να μοιράζεται τα οφέλη της συσκευής με την οικογένεια και τους φίλους τους, ανεξαρτήτως από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Με το νέο 'S Beam' το GALAXY S III επεκτείνει τις δυνατότητες του Android™ Beam και επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται βίντεο μεγέθους 1GB μέσα σε τρία λεπτά και αρχείο μουσικής 10MB σε δύο δευτερόλεπτα, απλά αγγίζοντας ένα άλλο GALAXY S ΙΙΙ, ακόμη και χωρίς σύνδεση Wi-Fi ή σήμα. Η λειτουργία 'Buddy photo share' επιτρέπει επίσης στο χρήστη να μοιράζεται τις φωτογραφίες εύκολα και την ίδια στιγμή με όλα τα πρόσωπα που απεικονίζονται σε αυτές.

Με τη λειτουργία 'AllShare Cast', ο χρήστης μπορεί να συνδέσει ασύρματα το GALAXY S ΙΙΙ με την τηλεόρασή του και να μεταφέρουν άμεσα το περιεχόμενο του smartphone του σε μια μεγαλύτερη οθόνη. Επίσης, με τη λειτουργία 'AllShare Play' μπορεί να μοιράζεται αυτόματα όλες οι μορφές αρχείων μεταξύ του GALAXY S ΙΙΙ και του tablet, του υπολογιστή και της τηλεόρασης, ανεξαρτήτως από την απόσταση των συσκευών, ενώ με τη λειτουργία 'Group Cast' το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να προβάλλεται και να μοιράζεται στιγμιαία με πολλές επαφές στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν σχόλια και αλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

Μοναδικός σχεδιασμός με ασυμβίβαστη απόδοση
Το GALAXY S ΙΙΙ δεν προσφέρει μόνο χαρακτηριστικά για ενισχυμένη χρηστικότητα, αλλά διαθέτει επίσης έναν εργονομικό και φιλικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Κατά το λανσάρισμά του, το Galaxy S III θα διατίθεται σε δύο χρώματα, μπλε και λευκό,  ενώ αργότερα θα διατεθεί μια σειρά από επιλογές χρωμάτων.

Με την 4,8 ιντσών HD Super AMOLED οθόνη του, το GALAXY S III προσφέρει μια ευρεία, «ζωντανή» εμπειρία θέασης. Η Super AMOLED οθόνη «ενισχύθηκε» επιπλέον σε HD και 16:9 ευρύτερες γωνίες θέασης. Για να εξασφαλιστεί ταχύτερη ανταλλαγή περιεχομένου και συνδεσιμότητας, το GALAXY S III προσφέρει το Wi-Fi Channel Bonding, το οποίο διπλασιάζει το εύρος συχνότητας του Wi-Fi.

Το GALAXY S III παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία νέων λειτουργιών για ακόμα πιο ενισχυμένη απόδοση και εμπειρία χρήσης, όπως το 'Pop up play'. Η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να αναπαράγει ένα βίντεο οπουδήποτε στην οθόνη, ενώ πραγματοποιεί παράλληλα και άλλες εργασίες. Η 8MP φωτογραφική μηχανή διαθέτει μηδενική ταχύτητα υστέρησης κλείστρου, επιτρέποντας στο χρήστη να απαθανατίζει εύκολα και χωρίς καθυστέρηση, κινούμενα αντικείμενα. Με τη λειτουργία 'Burst shot', που επιτρέπει την άμεση λήψη είκοσι συνεχών λήψεων και τη 'Best photo', που επιλέγει τις καλύτερες οκτώ φωτογραφίες, το GALAXY S III εξασφαλίζει μια αξέχαστη εμπειρία χρήσης φωτογραφικής μηχανής. Βίντεο σε HD μπορεί να γραφεί ακόμα και με την 1,9MP εμπρόσθια κάμερα. Ο βελτιωμένος φωτισμός στην πίσω όψη της συσκευής βοηθά περαιτέρω στην εξάλειψη της θολούρας στις φωτογραφίες, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η πληρωμή λογαριασμών μέσω του κινητού είναι επίσης εφικτή με το GALAXY S III, καθώς διαθέτει την τεχνολογία Near Field Communication (NFC). Η εμπειρία gaming ενισχύεται μέσω του 'Game Hub', παρέχοντας πρόσβαση σε αναρίθμητα παιχνίδια, ενώ το 'Video Hub' προσφέρει στους χρήστες υψηλής ποιότητας τηλεόραση και ταινίες. Επιπλέον, το 'Samsung Music Hub' θα προσφέρει μια προσωπική υπηρεσία streaming για μουσική. Οι εν λόγω υπηρεσίες θα είναι αρχικά διαθέσιμες σε επιλεγμένες χώρες και σταδιακά θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά.

Το Samsung GALAXY S III θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στα τέλη Μαΐου, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Πηγή: proho.gr

Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment