Monday, May 14, 2012

BoxCryptor για Android

Το BoxCryptor, ένα εργαλείο κρυπτογράφησης για χρήστες του Dropbox, του Box.net και άλλων υπηρεσιών αποθήκευσης σε cloud, έχει βελτιωθεί αρκετά από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Windows.


Πλέον το εργαλείο αυτό δεν διατίθεται μόνο για Windows, αλλά επίσης και για Mac OS X και Linux. Επιπλέον η εταιρεία κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και iOS. Προς το παρόν η έκδοση για Android λειτουργεί μόνο με το Dropbox, αλλά η ομάδα των προγραμματιστών ετοιμάζεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση που υποστηρίζει και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της Box.net.

Η Dropbox κρυπτογραφεί ήδη τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην πλατφόρμα, αλλά σε επίπεδο διακομιστή. Αν και αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για τους περισσότερους, λάθη συμβαίνουν και πολλοί άνθρωποι επιθυμούν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, ιδιαίτερα όταν αφορά την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων. Η Box.net παρέχει στους πελάτες της κρυπτογράφηση SSL για τη μεταφορά αρχείων, αλλά και πάλι δεν περιλαμβάνει κρυπτογράφηση από την πλευρά του χρήστη.

VIA SECNEWS

Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment