Friday, October 26, 2012

Έρχεται η πρώτη Instagram κάμερα




Με την επιτυχία που εμφανίζει το Instagram τους τελευταίους μήνες είναι μάλλον αναμενόμενο. Ξεκίνησε ως concept τον προηγούμενο Μάιο και πλέον -με το Instagram να έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες- είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή, με το λανσάρισμά του να υπολογίζεται στα μέσα του επόμενου έτους.

Αναφερόμαστε σε ουδέτερο πρόσωπο (μέχρι τώρα) γιατί η Socialomatic Camera είναι περισσότερο ένα gadget, ένα υβρίδιο μεταξύ μιας φωτογραφικής μηχανής με πολλές social δυνατότητες και μιας παλιάς polaroid κάμερας. Ή όλα αυτά μαζί ίσως.
Σύμφωνα με το post της εταιρείας που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο project, αυτό που ξεκίνησε ως αστείο την προηγούμενη Άνοιξη, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα. Η Socialomatic κάμερα θα διατεθεί σε τέσσερις εκδόσεις, με 16 ή 32GB (με υποδοχή κάρτας μνήμης microSD), με Wifi ή WiFi και 3G. To λειτουργικό της θα βασίζεται στο Android αλλά ταυτόχρονα υλοποιείται ένα νέο λειτουργικό που θα προστεθεί επάνω του, ώστε να προσφέρει καλύτερη φωτογραφική εμπειρία. Χαρ� �κτηριστικά όπως οπτικό zoom, led flash, Bluetooth και οθόνη 4,3 ιντσών θα συμπεριλαμβάνονται επίσης στο συγκεκριμένο gadget.
Τι θα προσφέρει; Ο κάτοχος της socialomatic camera θα μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία σε λόγο 1 προς 1 (τετράγωνες δηλαδή), να προσθέσει ένα φίλτρο της αρεσκείας του (όπως στο Instagram) και να την κάνει share σε social networks (Facebook, Twitter, Instagram) ή να την αποστείλει με MMS ή email. Επιπρόσθετα όμως θα μπορεί άμεσα να την τυπώνει, λειτουργώντας ως polaroid (προσθέτοντας μάλιστα και λεζάντα στο κάτω μέρος της) αφού στην κάμερα υπάρχει υποδοχή δοχείων (cartdridges) φωτογραφικού χαρτιού.


Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment