Friday, October 26, 2012

Δωρεάν πρόγραμμα CAD για συστήματα κλιματισμού από την LG

Η LG Electronics, παρουσιάζει το πρώτο εργαλείο σχεδιασμού σε περιβάλλον CAD για Συστήματα Κλιματισμού Απευθείας Εκτόνωσης. Η εφαρμογή ονομάζεται LatsCAD και είναι συμβατή με το AutoCAD δουλεύοντας σαν ένα "add on" εργαλείο για το σχεδιασμό συστημάτων απευθείας εκτόνωσης.


Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ειδικά, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μελετητών Η/Μ για το σχεδιασμό συστημάτων κλιματισμού απευθείας εκτόνωσης, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό - έως και 60% το χρόνο σχεδίασης, τόσο κατά τη φάση του αρχικού σχεδιασμού, όσο και κατά τη μελέτη εφαρμογής. Ο τελικός έλεγχος και οι αλλαγές στα συστήματα πραγματοποιούνται πλέον γρηγορότερα και ακριβέστερα.

Το πρόγραμμα LatsCAD μπορεί να προσομοιώσει τις παραμέτρους σε πραγματικές συνθήκες, τόσο σε πολυδιαιρούμενα συστήματα VRF (αερόψυκτα και υδρόψυκτα), σε συστήματα τύπου multi για μικρότερες εφαρμογές, αλλά και σε διαιρούμενες μονάδες για εμπορικές εφαρμογές. Όλες οι προσομοιώσεις γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τους περισσότερους σχεδιαστικούς παράγοντες, όπως θερμοκρασιακές συνθήκες, φορτία, μήκη σωληνώσεων, συνδεσιμότητα, απόδοση, απόψυξη κ.λπ.

Επιπλέον, η εκτίμηση ψυκτικών φορτίων του κτιρίου προς μελέτη γίνεται δυνατή μέσω του προγράμματος. Με μία απλή εντολή και σε ελάχιστο χρόνο, πραγματοποιείται ο υπολογισμός της επιφάνειας των χώρων, καθώς και του απαιτούμενου ψυκτικού/ θερμαντικού φορτίου.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός του δικτύου σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Ορίζοντας απλώς τη βασική γραμμή σωληνώσεων, με μια απλή εντολή το πρόγραμμα κάνει αυτόματα τις συνδέσεις. Έχοντας το δίκτυο σωληνώσεων έτοιμο, με μια ακόμα εντολή, γίνεται ο έλεγχος και η προσομοίωση του συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους. Πάνω στο σχέδιο, εμφανίζονται τόσο τα ονόματα, όσο και οι διάμετροι σωληνώσεων, εξοικονομώντας χρόνο και από την αναγραφή τους. Επίσης, οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί ν� � γίνει σε δευτερόλεπτα, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να παρέχει στον πελάτη τις περισσότερες δυνατές λύσεις, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Στο τέλος του σχεδιασμού, ο πελάτης λαμβάνει λεπτομερή σχέδια AutoCAD με υπόμνημα, αναλυτική αναφορά της συμπεριφοράς του συστήματος στις συνθήκες σχεδιασμού, αλλά και επιπλέον πληροφορίες για το προς μελέτη κτίριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δωρεάν εργαλείο σχεδιασμού LatsCAD από την LG Electronics, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το 801 11 500 400 ή στο businessb2b.hellas@lge.com.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment