Friday, October 12, 2012

Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή στην πόλη; Τα Ericsson Application Awards 2013 σου προσφέρουν αυτήν την ευκαιρία




Θα ξεκινήσουμε απότομα, με την προτροπή και όχι με την είδηση: μη διστάσεις να λάβεις μέρος. Ναι είναι παγκόσμιος διαγωνισμός, οι συμμετέχοντες θα είναι πάρα πολλοί αλλά έχεις τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους για να είσαι εσύ ένας από τους νικητές. Άσε που η νίκη σου θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία και θα έχεις την ευκαιρία αναγνώρισης και διασυνδέσεων στον κλάδο των παγκόσμιων επικοινωνιών.

Ας πάμε τώρα στην είδηση: Τα Ericsson Application Awards 2013, ένας διαγωνισμός ανάπτυξης εφαρμογών που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, έχουν ως φετινό concept το Apps for City Life, concept που σχετίζεται άμεσα με το όραμα της Ericsson για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία στην οποία  – μέσω ενός συνδυασμού mobility, ευρυζωνικότητας, cloud, εφαρμογών και υπηρεσιών– τα πάντα θα είναι συνδεδεμένα και θα ωφελούν τη ζωή μας.
Αυτή τη χρονιά υπάρχουν δύο κατηγορίες: η πρώτη απευθύνεται σε φοιτητές και η δεύτερη σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 100 εργαζομένους. Οι ομάδες (και στις δύο κατηγορίες) θα πρέπει να αναπτύξουν μια σχετική με το concept εφαρμογή βασισμένη σε πλατφόρμα Android.  
Tα φετινά βραβεία στην κάθε κατηγορία είναι:
•    Πρώτο βραβείο:  25.000 ευρώ
•    Δεύτερο βραβείο: 10.000 ευρώ
•    Τρίτο βραβείο: 5.000 ευρώ
•    Τέταρτη  και Πέμπτη θέση: πιστοποιητικό συμμετοχής
Και λίγα λόγια για την περυσινή διοργάνωση
Ο περσινός νικητής -στην κατηγορία των επιχειρήσεων- ανέπτυξε μία mobile εφαρμογή υγειονομικής περίθαλψης στην Κένυα. Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των φοιτητών, έλαβε μία εφαρμογή ζωγραφικής και chat που αναπτύχθηκε στην Κίνα. Τέλος, μία ιατρο-κοινωνική πλατφόρμα που παρέχει πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες που αναπτύχθηκε στην Αίγυπτο κέρδισε το βραβείο 'Technology For Good'. Συνολικά 143 ομάδες από περισσότερες από 50 χώρες έλαβαν μέρος, ενώ συνολικά υποβλήθηκαν 242 ιδέες, videos και εφαρμογές – διπλάσια συμμετοχή σε σχέσ η με το προηγούμενο έτος. 


Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment