Thursday, June 21, 2012

Windows Phone 8: στα χνάρια των iOS και Android

Ο σκληρός ανταγωνισμός στην αγορά των smartphone ανάγκασε την Microsoft να παρουσιάσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές. Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα νέα κινητά τηλέφωνα με τα Windows Phone 8, όπως ανακοίνωσε η μεγάλη αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης software στο πλαίσιο μιας παρουσίασης στο Σαν Φρανσίσκο.


Τα νέα smartphones θα πλησιάζουν περισσότερο προς τους υπολογιστές και τα Tablets τα οποία θα τρέχουν από το φθινόπωρο τα Windows 8.

Mε το νέο λειτουργικό σύστημα και το πρόσφατα ανακοινωθέντα Surface Tablet η Microsoft επιχειρεί φανερά να σταθεί με αξιώσεις στην απαιτητική και πολλά υποσχόμενη αγορά των φορητών συσκευών, όπου δεσπόζουν η Apple και η Google.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι κάτοχοι των τωρινών Windows Phone δεν θα μπορούν να γευτούν τα καλούδια του νέου λειτουργικού. Διότι ένα τέτοιο βασικό update δύσκολα θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε παλιές συσκευές.

Υποστηρίζεται καλύτερο hardware
Στην ανακοίνωση του νέου λειτουργικού ξεκαθαρίστηκαν μερικά πράγματα τα οποία είχαν προκαλέσει αρνητικές κριτικές στα Windows Phone. Έτσι μελλοντικά θα υποστηρίζονται εκτός από την ανάλυση WVGA (480x800 Pixel) και οι αναλύσεις  WXGA (1280x768) όπως και 720p (1280x720).

Επιπλέον στο μέλλον θα υποστηρίζονται βέλτιστα και οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές. Η τωρινή ναυαρχίδα της Nokia, το Lumia 900, τρέχει ακόμα με μονοπύρηνο επεξεργαστή. Με τα Windows Phone 8 θα γίνεται μελλοντικά η ανταλλαγή καρτών microSD χωρίς να γίνεται επανεκκίνηση του smartphones.

Σημαντικές ανακοινώσεις για τους developers
Mαζί με τα Windows Phone 8 θα διατίθεται και ο Ιnternet Explorer 10, ο τελευταίος browser της Microsoft. Η μηχανή του Rendering είναι, σύμφωνα με την Microsoft, ταυτόσημη με την Desktop έκδοση η οποία χρησιμοποιείται παρομοίως στα Windows 8.

Aυτή θα είναι σαφώς ταχύτερη από τους προκατόχους της όπως και από το ανταγωνισμό.

Οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις που έγιναν χθες το απόγευμα αφορούσαν τους developers. Με τα Windows Phone 8 γίνεται για πρώτη φορά η παράλληλη ανάπτυξη Windows Phone και Windows apps. Έτσι θα γίνεται ευκολότερα η μεταφορά των εφαρμογών και η Microsoft ελπίζει σε μια καταιγίδα από apps για το Windows Phone Market.

Οθόνη εκκίνησης σύμφωνα με τα γούστα σας
Μια σημαντική αλλαγή αφορά την οθόνη εκκίνησης με τη χαρακτηριστική πλακοειδή εμφάνιση, που έχει γίνει πλέον το σήμα κατατεθέν για όλη τη σειρά των Windows. Αυτή θα μας προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Έτσι δεν θα μπορείτε να αλλάξετε μόνο το μέγεθος των widgets αλλά και τις ιδιότητες τους.

Από τα Windows Phone 8 θα ενσωματώνονται σε όλα τα Windows smartphones τα Nokia Maps. Το χαρτογραφικό app των Φιλανδών κατασκευαστών θα προσφέρει εκτός από offline χάρτες και λειτουργίες πλοήγησης, και πρόσθετους χάρτες της Navteq. Στις υπόλοιπες ανακοινώσεις περιλαμβάνονται η γηγενής υποστήριξη του NFC όπως και μια υπηρεσία πληρωμών αντίστοιχη με το ανταγωνιστικό Google Wallet. Αυτή η λειτουργία θα απευθύνεται κυρίως στους επιχειρηματικούς πελάτες.

Στα χνάρια των Google και Apple
Mε τα Windows Phone 8 η Microsoft δεν παρουσίασε κάτι το καινοτομικό ωστόσο με αυτά φιλοδοξεί, τουλάχιστον, να κατασιγάσει τις ισχυρές κριτικές που δέχθηκε για τα τωρινά Windows Phone και να φέρει ένα λειτουργικό πραγματικά ανταγωνιστικό έναντι αυτών των Apple και Google. Θα τα καταφέρει; Θα το ξέρουμε σε μερικούς μήνες.

© pcnea.blogspot.gr don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission












Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment