Thursday, June 14, 2012

Κοινοποίηση στην ΕΕ του νέου Σχεδίου Μέτρων για την Αγορά Τερματισμού Kλήσεων σε Κινητά Δίκτυα

Η ΕΕΤΤ κοινοποιεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο Σχέδιο Μέτρων αναφορικά με την Αγορά Τερματισμού Κλήσεων σε Κινητά Δίκτυα (αγορά 7 της Σύστασης της ΕΕ), σύμφωνα με το οποίο, ως πάροχοι με Σημαντική Ισχύ στη σχετική Αγορά, ορίζονται οι εταιρίες COSMOTE, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND.
Οι προτεινόμενες από την ΕΕΤΤ ρυθμιστικές υποχρεώσεις για τους ανωτέρω παρόχους κινητής τηλεφωνίας είναι η τιμολόγηση με βάση το κόστος, η παροχή διασύνδεσης και πρόσβασης, ο λογιστικός διαχωρισμός, η διαφάνεια και η αποφυγή συμπεριφορών διακριτικής μεταχείρισης.

Στο Σχέδιο Μέτρων προτείνονται σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 80% σε διάστημα οκτώ μηνών. Στον ακόλουθο πίνακα, περιγράφονται οι προτεινόμενες μειώσεις του κοινού τέλους τερματισμού των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με τελική τιμή-στόχο τα 1,03 ευρωλεπτά την 1η Απριλίου 2013.

Η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα επιφέρει και συνολική μείωση των τιμών κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, προς όφελος του καταναλωτή. Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται υπό ρύθμιση, η μείωση της τιμής των κλήσεων προς κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που θα εξοικονομήσει για τους συνδρομητές περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2013.
Το κείμενο της Κοινοποίησης είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ www.eett.gr.
           
© pcnea.blogspot.gr don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment