Friday, June 29, 2012

Η APC by Schneider Electric παρουσιάζει νέες υπηρεσίες ενεργειακής επιθεώρησης για Data Centres

Η APC by Schneider Electric παρουσίασε την υπηρεσία Ενεργειακής Επιθεώρησης Data Centres EnergySTEP, στο πλαίσιο της διαρκώς διευρυνόμενης σειράς Υπηρεσιών Διαχείρισης Ενέργειας που προσφέρει για κέντρα δεδομένων.


Η υπηρεσία Ενεργειακής Επιθεώρησης Data Centres EnergySTEP αφορά στην αναλυτική και προσαρμόσιμη επιθεώρηση της ενεργειακής και ψυκτικής απόδοσης ενός κέντρου δεδομένων, της απόδοσης των φυσικών υποδομών και της απόδοσης λειτουργίας του.

Η επιθεώρηση αυτή επιτρέπει στους διαχειριστές κέντρων δεδομένων να ελέγχουν την απόδοση της εγκατάστασής τους και να τη συγκρίνουν με τα καθιερωμένα πρότυπα του κλάδου, όπως το Green Grid Data Center Maturity Model. Η αξιολόγηση αποσκοπεί σε βελτιώσεις που θα βοηθήσουν το διαχειριστή του κέντρου δεδομένων να μειώσει το ταχύτατα αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα.

«Έχοντας στα χέρια τους την αξιολόγηση της κατανάλωσης ενέργειας και της απόδοσης του κέντρου τους, οι διαχειριστές κέντρων δεδομένων είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις για τη βελτιστοποίηση των υποδομών τους», παρατήρησε ο Jim Simonelli, Senior Vice President, Solutions Offer της Schneider Electric. Προσθέτει:  «Οι συστάσεις που προκύπτουν από την Ενεργειακή Επιθεώρηση Data Centre EnergySTEP της APC by Schneider Electric βελτιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας, μειώνουν τα έξοδα λειτουργίας και επιτρέπουν στο διαχειριστή το υ κέντρου δεδομένων να ιεραρχήσει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες βελτιώσεων και να προσανατολίσει ορθολογικότερα τις δαπάνες για επενδύσεις». 

Η υπηρεσία Ενεργειακής Επιθεώρησης EnergySTEP δίνει τη δυνατότητα στους υπευθύνους κέντρων δεδομένων να προσαρμόσουν την υπηρεσία επιθεώρησης στις ανάγκες τους, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας, στις επιχειρηματικές ανάγκες και στους οικονομικούς στόχους.

Η ενδελεχής συλλογή και ανάλυση δεδομένων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο συνεργάτη υπηρεσιών Διαχείρισης Ενέργειας της APC by Schneider Electric με πείρα τόσο στη λειτουργία κέντρων δεδομένων όσο και στη διαχείριση ενέργειας. Η διεξοδική αναφορά που προκύπτει από την επιθεώρηση περιλαμβάνει προτάσεις -οι οποίες δεν εμπεριέχουν προτίμηση υπέρ συγκεκριμένου προμηθευτή- και αναλυτικά ευρήματα συνοδευόμενα από γραφήματα και δείκτες απόδοσης.

Οι προτάσεις βελτίωσης της απόδοσης και μεγιστοποίησης της διαθεσιμότητας περιλαμβάνουν επίσης εκτίμηση της εξοικονόμησης που είναι δυνατόν να επιτευχθεί καθώς και ανάλυση απόδοσης της επένδυσης. Επιπλέον, τα ευρήματα και οι προτάσεις παρουσιάζονται σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού της απόδοσης του Green Grid Data Center Maturity Model Equalizer. Το μοντέλο αυτό αξιολογεί και συγκρίνει την απόδοση του κέντρου δεδομένων ως προς 46 παραμέτρους και περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα.

Η πλήρης σειρά υπηρεσιών επιθεώρησης, στις οποίες συγκαταλέγονται η υπηρεσία Επιθεώρησης Data Centres EnergySTEP αλλά και η αξιολόγηση εισαγωγικού επιπέδου EnergySTEP1, επιτρέπουν τη μέτρηση των επιδόσεων των κέντρων δεδομένων, κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διαχείρισης της ενέργειας.

Οι Επιθεωρήσεις των Data Centres είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που προσφέρει η APC by Schneider Electric: η εταιρεία υποστηρίζει με αυτόν τρόπο τους πελάτες της σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των Υπηρεσιών Κέντρων Δεδομένων (Data Center Services Lifecycle) ως προς τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, τη συντήρηση των κτιριακών λειτουργιών και τη βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεών τους.

Στις πρόσθετες υπηρεσίες συγκαταλέγονται το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας, η απομακρυσμένη παρακολούθηση, καθώς και ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών κέντρων δεδομένων. Στόχος της APC by Schneider Electric είναι να παρέχει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης ενέργειας για κέντρα δεδομένων.

Πέρα όμως από τα data centres, το πρόγραμμα EnergySTEP της APC by Schneider Electric - η ονομασία του οποίου προέρχεται από τις λέξεις Energy Sustainability Tiered Efficiency Program - παρέχει υπηρεσίες και τεχνογνωσία δίνοντας στους πελάτες της εταιρείας παγκοσμίως τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν ενέργεια σε γραφεία, εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα περιγράφει ένα προς ένα τα βήματα που είναι απαραίτητα για τη βιώσιμη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, υποδεικνύει σαφείς λύσεις με μετρήσιμη εξοικονόμηση και ταυτόχρονα αποδεσμεύει κεφάλαια που ειδάλλως θα είχαν δαπανηθεί λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας.
ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.gr don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment