Thursday, June 21, 2012

Tι προσφέρει το iOS 6 Διαθέσιμο ήδη σε developers, το Φθινόπωρο... στην κατανάλωση



Τη νέα έκδοση λειτουργικού για iPhone και iPad που προσφέρει πλήθος βελτιώσεων, παρουσίασε χθες η Apple.

H νέα έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη στον κόσμο των developers, με την ευρεία διάθεσή του στο καταναλωτικό κοινό να υπολογίζεται για το ερχόμενο Φθινόπωρο. Απευθύνεται στους κατόχους  iPhone 3GS και των νεώτερων μοντέλων, iPad2 και του νέου iPad αλλά και του iPod τέταρτης γενιάς.


Ξεκινώντας από τη φωνητική λειτουργία Siri, αν περίμενες υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο ακόμα, καθώς παρά την ενσωμάτωση νέων γλωσσών, τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται. Το "νέο" Siri θα προσφέρει ενσωμάτωση αθλητικού περιεχομένου, περιεχομένου ψυχαγωγίας, κρατήσεις σε εστιατόρια, αλλά και πρόσβαση σε λειτουργίες με τη φωνή του χρήστη. Για παράδειγμα, θα μπορείς να λες το όνομα ενός παιχνιδιού και να έχεις απευθείας πρόσβαση σ' αυτό ή να στείλεις ένα tweet μόνο με τη φωνή σου.

Η αλλαγή-ανανέωση που αναμενόταν εδώ και καιρό αφορά τους χάρτες, όπου πλέον εγκαταλείπονται τα Google Maps και έχουμε πλέον τριασδιάστατα Apple Maps. Θα μπορείς να πλοηγείσαι φωνητικά σε τριασδιάστατη απεικόνιση των πόλεων, ακόμη και σαν να πετάς πάνω από αυτή, να "συννενοείσαι" με το siri για διάφορες πληφορορίες, ενώ η Apple ισχυρίζεται ότι θα παρέχονται και πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους. Λογικά το τελευταίο χαρακτηριστικό δεν θα αφορά όλες τις χώρες, οπότε μη βιάζεσαι να χαρείς... :)

Το Facetime, η λειτουργία φωνητικής κλήσης της Apple είναι πλέον διαθέσιμη και μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο τηλεφωνικός σου αριθμός ενοποιείται με την ταυτότητα σου στην Apple (Apple ID) ώστε να μπορείς να απαντάς στις κλήσεις, ανεξαρτήτως συσκευής που έχεις μπροστά σου (iPhone, iPad ή Mac). Όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται η δυνατότητα αποστολής μηνύματος (ή δημιουργίας υπενθύμισης), όταν δεν μπορείς να απαντήσεις σε κάποια κλήση, ενώ μέσω της επιλογής "do not disturb" μπορείτε να ρυθμίσετε ποιες κλήσεις θα δέχεστε (θα χτυπάει δηλαδή το τηλέφωνό σας) ακατάλληλες ώρες.

Στο νέο λειτουργικό θα βρεις πλέον μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Facebook, όπου οι δυνατότητες share αφορούν περισσότερες λειτουργίες, όπως π.χ. τους χάρτες, ενώ οι δυνατότητες like μπαίνουν πλέον και στο ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes, κάτω από κάθε διαθέσιμη εφαρμογή. Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία σου προστίθεται ένας νέος φάκελος VIP, όπου θα τοποθετείς, όπως καταλαβαίνεις, τους σημαντικότερους λογαριασμούς με τους οποίους διατηρείς επικοινωνία, ενώ βελτιώνεται και η δυνατότητα επισύναψης αρχείου στα μηνύματα. Το PassBook είναι ένας χώρος, όπου θα συγκεντρώνεις όλες τις ηλεκτρονικές κάρτες ανταμοιβής μπορεί να έχεις από διάφορα καταστήματα και εταιρείες αλλά και τις κάρτες επιβίβασης π.χ. σε κάποια πτήση. Εφόσον έχεις γεμάτο αυτό το χώρο, θα ενημερώνεσαι όταν πλησιάζεις κάποιο κατάστημα στο οποίο έχεις κάρτα ανταμοιβής ή σε ποια πύλη του αεροδρομίου είναι η επιβίβασή σου. 

Αλλαγές υπάρχουν και στον browser της Apple, στην εφαρμογή Photo Stream, όπου δημιουργείται ένα είδος social network μέσα σ' αυτή, αλλά και στη λειτουργία ανεύρεσης της συσκευής, όπου μπορείς να στείλεις ένα τηλεφωνικό νούμερο στη συσκευή που έχασες για να σε καλέσει αυτός που τη βρήκε.
 

Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment