Friday, November 2, 2012

OTE: "Πυρά" κατά ΕΕΤΤ, ανταγωνιστών


Λάβρος κατά των ανταγωνιστών αλλά και του ρυθμιστή (ΕΕΤΤ) εμφανίστηκε ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ.


«Πολλές φορές δεχόμαστε χτυπήματα κάτω από τη μέση με άδικα αιτήματα για ρύθμιση και ιδιότυπες πρακτικές προσέλκυσης πελατών από τους ανταγωνιστές», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του δικτύου VDSL, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα δύο χρόνια, τόνισε ότι «είναι ντροπή για τη χώρα να είμαστε ουραγοί στο γρήγορο Internet, την ώρα που ο ΟΤΕ έχει επενδύσει στο δίκτυο».

«Είναι πρωτοφανές να κατηγορούμαστε γιατί επενδύσαμε σε νέες τεχνολογίες» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις προχθεσινές αναφορές του προέδρου της ΕΕΤΤ.

Σε ό,τι αφορά τους ανταγωνιστές, τόνισε ότι αποφεύγουν να υλοποιήσουν την παραμικρή επένδυση και εκείνο που επιθυμούν είναι η μετατροπή του ΟΤΕ και της Cosmote σε εταιρίες χονδρικής, που θα επενδύουν σε δίκτυα, χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση στη λιανική.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναχρηματοδότηση των δανείων ύψους 2,1 δισ. που λήγουν το 2013, χαρακτηρίζοντας υψίστης σημασίας την κάλυψή τους.

Για τα εργασιακά ανέφερε ότι σχεδιάζεται εθελούσια έξοδος για 1.600 - 1.800 άτομα, των οποίων η αποχώρηση θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον όμιλο και καθόλου το δημόσιο.

ΠΗΓΗ: euro2day
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment