Friday, November 2, 2012

Η Ericsson χορηγoς του Infocom World 2012

Η Ericsson, στο πλαίσιο του οράματος της για την καινοτομία και τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, συμμετείχε ως χορηγός στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Infocom World, με τίτλο «It's a connected world – Connecting business & opportunities».

Ο Kurt Sillén, Customer Business Development της Ericsson, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, αναφέροντας ότι «καθώς προχωράμε στη εποχή της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας η κίνηση δεδομένων θα αυξηθεί με δραματικούς ρυθμούς. Η παράλληλη αύξηση των smartphones δημιουργεί μία νέα γενιά χρηστών που απαιτούν Ευκολία, Απλότητα, Αμεσότητα και Αξιοπιστία στη χρήση των νέων υπηρεσιών.

Οι πάροχοι που θα επενδύσουν σ' αυτή τη κατεύθυνση είναι εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια, ο Maurizio De Dominicis, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ν.Α. Ευρώπης, αναφέρθηκε στην ψηφιακή διαδικτυωμένη κοινωνία για το μέλλον, καθώς και στις προοπτικές της αγοράς για την υλοποίηση του σκοπού αυτού.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:«Εισερχόμαστε σε μια εποχή που η Διαδικτυωμένη κοινωνία φέρνει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε ατομικό αλλά σε κοινωνικό επίπεδο, με αύξηση του ΑΕΠ και των νέων θέσεων εργασίας, την ευκολότερη πρόσβαση στους τομείς της εκπαίδευσης και υγείας, στην αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των ενεργειακών πόρων. Στο πλαίσιο της Διαδικτυωμένης κοινωνίας θα μιλάμε πλέον όχι μόνο για σύνδεση μεταξύ ατόμων αλλά και μεταξύ συσκευών.

Η εξέλιξη αυτή θα φέρει σημαντική αύξηση στη μεταφορά δεδομένων και τα δίκτυα θα κληθούν να καλύψουν αυξανόμενες απαιτήσεις όπου η χωρητικότητα και η ταχύτητα θα αποτελούν κρίσιμο παράγοντα. Σε αυτό το περιβάλλον η εμπειρία που λαμβάνει ο τελικός χρήστης από τις προσφερόμενες υπηρεσίες θα επηρεάζει τη ικανοποίηση και την «αφοσίωση» του ως πελάτης. Για το λόγο αυτό η Ericsson προχωρά στο σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών με βάση αυτή την αρχή, μεταφέροντας τα οφέλη στους πελάτες της.

Τέλος αναφέρθηκε σε πιθανές περιοχές συνεργασίας των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με τους παρόχους υπηρεσιών "over the top" όπου η προστιθέμενη αξία κάθε μέρους θα συμβάλει στη βέλτιση ικανοποίηση των τελικών χρηστών. Η ομιλία του Maurizio De Dominicis εντάχθηκε στο πλαίσιο της 1ης ενότητας της εκδήλωσης, με τίτλο «Υποδομές: BYOD – Bring your own data»..

Το κεντρικό θέμα του  συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της  σημασίας της Πληροφορικής και των  Τηλεπικοινωνιών για την αναδιάρθρωση της χώρας, αλλά και για τη σωστή  λειτουργία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το συνέδριο αποτελούνταν από τέσσερις βασικές ενότητες, και από παράλληλες ενότητες που πραγματοποιήθηκαν σε ξεχωριστές αίθουσες.

Το Infocom World 2012 πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας, στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιών, καθώς και ειδικοί στις ΤΠΕ από μεγάλα ελληνικά πανεπιστήμια.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission



Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment