Friday, November 9, 2012

Η DCNS λανσάρει το BlooPlanet, ένα κοινωνικό δίκτυο για τη θάλασσα

Προσβάσιμο πλέον για το ευρύ κοινό σε κάθε πλευρά του κόσμου, το BlooPlanet (www.blooplanet.com) αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο, όπου ο καθένας μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες και να συζητήσει για οποιαδήποτε θέμα γύρω από τη θάλασσα.

Η DCNS πιστεύει ακράδαντα ότι η θάλασσα αποτελεί το μέλλον του πλανήτη μας και στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργία του νέου αυτού κοινωνικού δικτύου είναι μια ευκαιρία για τον Όμιλο να ανοίξει τη συζήτηση για την πραγματοποίηση του οράματος αυτού στο ευρύ κοινό.


Το BlooPlanet βασίζεται στην παραδοχή ότι σχεδόν ο καθένας μας έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τη θάλασσα, είτε λόγω της εργασίας του, είτε λόγω ενός προσωπικού ενδιαφέροντος ή απλά για ψυχαγωγία. Η ιστοσελίδα είναι οργανωμένη σε οκτώ βασικούς τομείς: τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη γεωπολιτική, την ιστορία, την καινοτομία, τον αθλητισμό και αναψυχή, και τα ταξίδια.

Παίρνει λιγότερο από δύο λεπτά για να εγγραφεί κάποιος - ακόμη λιγότερο για τους χρήστες με λογαριασμό στο Facebook ή το Twitter - και οι οθόνες πλοήγησης είναι στα αγγλικά και τα γαλλικά. Τα μέλη μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο (κείμενο, συνδέσμους, εικόνες και βίντεο), σε οποιοδήποτε από τους προαναφερόμενους τομείς, να προσκαλέσουν τους φίλους τους να συμμετάσχουν στο BlooPlanet, και να μοιραστούν περιεχόμενο στο Facebook, το Google+ και το Twitter.


Τα μέλη μπορούν να συγκροτούν ομάδες και να ανταλλάσουν απόψεις για οποιοδήποτε θέμα, ή απλά να συμμετέχουν σε μια υπάρχουσα συζήτηση (thread). Σήμερα, υπάρχουν συζητήσεις που είναι ενεργές για θέματα που κυμαίνονται από τη θαλάσσια οικονομία έως τις ταινίες cult για τη θάλασσα. Κάποιες άλλες συζητήσεις αφορούν, ανάμεσα σε άλλες, στη φιλοσοφία και τη θάλασσα, την αλιεία γαρίδας, διασκεδαστικές θαλασσινές ιστορίες, την προστασία του περιβάλλοντος, το σέρφινγκ, τα παλιά ιστιοφόρα, συνταγές με θαλασσινά, την ολυμπιακή ιστιοπλοΐα.


«Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια επανάσταση στην κοινωνία μας. Χρησιμοποιούνται από το 90% των ατόμων και πλέον με σύνδεση στο internet - και είναι σχεδόν τόσο δημοφιλή στους νέους, όσο και στους μεγαλύτερους. Τα κοινωνικά δίκτυα επικεντρώνονται, σήμερα, όλο και περισσότερο στην ανταλλαγή ενδιαφερόντων με μεγαλύτερες ομάδες χρηστών, πολύ πέρα από την οικογένεια και τους φίλους. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι το BlooPlanet θα αναδειχθεί στην ιδανική πλατφόρμα για να μοιραστούμε το πάθος μας για τη θάλασσα και το όραμά μας για τη σημ ασία της στο μέλλον του πλανήτη Γη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Christophe Lachnitt, Senior Vice President Επικοινωνίας της DCNS.


To BlooPlanet απαριθμεί ήδη 600 μέλη και φιλοξενεί 70 ομάδες συζήτησης. Ο διαδικτυακός τόπος είναι ανοικτός σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και στους επαγγελματίες της θάλασσας, ενώ ο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την προβολή των προϊόντων του Ομίλου DCNS.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission


Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment