Friday, January 11, 2013

Η σειρά οθονών IPS της LG παρουσιάζεται στη CES

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας, η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει τη νέα σειρά οθονών τεχνολογίας IPS, η οποία, χάρη στα καινοτομικά της χαρακτηριστικά φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες τόσο των εξειδικευμένων, όσο και των καθημερινών χρηστών.


 Η εντυπωσιακή αυτή σειρά περιλαμβάνει τις οθόνες UltraWide, ColorPrime και Touch 10, σχεδιασμένες, ώστε να ταιριάζουν ιδανικά με εφαρμογές ψυχαγωγίας, με εφαρμογές επαγγελματικού χαρακτήρα και με τις ανάγκες των συστημάτων αφής, αντίστοιχα. Και τα τρία μοντέλα ενσωματώνουν τεχνολογία πάνελ IPS ώστε να προσφέρουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας επόμενης γενιάς, δημιουργώντας σημείο αναφοράς για τις οθόνες του 2013.

«Η LG επικεντρώθηκε στο να συνδυάσει την εκπληκτική τεχνολογία των πάνελ IPS με μερικές ιδιαιτέρως εξειδικευμένες λειτουργίες. Οι τρεις αυτές οθόνες θέτουν νέα όρια και αλλάζουν τις προσδοκίες των καταναλωτών», δήλωσε ο κ. Il Geun Kwon, επίτιμος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του IT Business Unit στην LG Home Entertainment Company.

«Οι οθόνες UltraWide, ColorPrime και Touch 10 μπορούν να ανταποκριθούν και να προσφέρουν λύσεις σε οποιαδήποτε, σχεδόν, αποστολή τους ανατεθεί, είτε μιλάμε για την παρακολούθηση του τελευταίου blockbuster, είτε την τελειοποίηση ενός γραφικού είτε την εκπαίδευση ενός παιδιού. Η πλούσια σειρά των εξαιρετικά προηγμένων και δημιουργικών αυτών προϊόντων, επιτρέπει στην LG να θέσει τις τάσεις για το 2013».


UltraWide Monitor: εξαιρετικές επιδόσεις multitasking και multimedia

Η οθόνη EA93 UltraWide της LG είναι η πρώτη στον κόσμο με αναλογία διαστάσεων 21:9. Χάρη στη διαγώνιο των 29 ιντσών, εξασφαλίζει άφθονο χώρο εργασίας και εξαιρετικές δυνατότητες multitasking και multimedia. Επίσης, είναι ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών και άλλου υλικού widescreen, με αναλογίες που πλησιάζουν εκείνες μιας οθόνης κινηματογραφικής αίθουσας, ενώ περιβάλλεται από το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο του CINEMA SCREEN Design της LG.

Tο UltraWide έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη παραγωγικότητα του χρήστη, και είναι ιδανικό για την ανάλυση εγγράφων, καθώς το επιπλέον πλάτος επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερου κειμένου ή μεγαλύτερου αριθμού στηλών ενός spreadsheet.

Όταν οι περιστάσεις επιβάλλουν την ταυτόχρονη λειτουργία πολλών εφαρμογών (multitasking), το 4-Screen Split χωρίζει την οθόνη του UltraWide σε τέσσερα ξεχωριστά τμήματα. Ο χρήστης, αντί να πρέπει να αλλάζει χειροκίνητα τις διαστάσεις κάθε παραθύρου, μπορεί με λίγα κλικ του ποντικιού του να ανοίξει τα προγράμματα που τον ενδιαφέρουν στο κατάλληλο παράθυρο, και να διαμορφώσει την τελική τους διάταξη στην οθόνη.

Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, η λειτουργία Dual-Link Up επιτρέπει τη σύνδεση της οθόνης σε δύο εξωτερικές συσκευές (π.χ. notebooks, smartphones, PCs, κάμερες ή εξωτερικούς σκληρούς) ταυτόχρονα. Τραπεζικοί υπάλληλοι, ερευνητές, γραφίστες, δημοσιογράφοι και σχεδόν κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα μπορεί να εκτιμήσει πόσο ενισχύει την παραγωγικότητα η οθόνη UltraWide.

 Επίσης, οι επαγγελματίες γραφίστες θα διαπιστώσουν ότι η οθόνη αποδίδει το 100% της χρωματικής παλέτας sRGB, ενώ υποστηρίζει και ενδεχόμενο color calibration. Όλα αυτά τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά συνδυάζονται με την τεχνολογία IPS, ώστε να διασφαλίζεται η πιο ακριβής αναπαραγωγή των χρωμάτων του πηγαίου υλικού.

Touch 10 Οθόνη: Βέλτιστη λειτουργία για Windows 8 και Ten-finger Touch Control

Η δυνατότητα αφής σε 10 διαφορετικά σημεία της επιφάνειας του ET83 Touch 10 εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία από τη χρήση των Windows 8. Οι συμβατικές οθόνες αφής επιτρέπουν dragging, scrolling και pinching με δύο δάκτυλα, τη στιγμή που η 23'' οθόνη Touch 10 της LG επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και τα δέκα του δάκτυλα ταυτόχρονα, γεγονός που μεταφράζεται σε ταχύτερη και πιο φυσική πληκτρολόγηση με το on-screen keyboard.

Η συγκεκριμένη οθόνη προσφέρει στο χρήστη την άνεση και την ευκολία χρήσης που έχει συνηθίσει στο περιβάλλον του smartphone του.

Το Touch 10 είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό προϊόν, το οποίο ανοίγει νέους δημιουργικούς δρόμους για την αλληλεπίδραση του χρήστη με το περιεχόμενο. Υποστηρίζει απρόσκοπτα εφαρμογές μουσικής, εικονικά πιάνα, συνθεσάιζερ και έγχορδα. Η μοναδική αυτή οθόνη της LG είναι επίσης ιδανική για εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Η προηγμένη λειτουργία αφής εγγυάται ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να ελέγχουν σύγχρονες εφαρμογές εκμάθησης με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό. Η τεχνολογία IPS εξασφαλίζει, επίσης, μεγάλη γωνία θέασης, στοιχείο απολύτως απαραίτητο για χρήση σε σχολικές αίθουσες ή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης, εξαιρετικά εύκολη είναι και η εγκατάσταση της οθόνης. Κατά την αρχική σύνδεση δεν απαιτείται πρόσθετο λογισμικό, και όλες οι λειτουργίες της οθόνης είναι στη διάθεση του χρήστη αμέσως μόλις τη συνδέσει στον υπολογιστή. Μια σειρά touch-friendly εφαρμογών διατίθεται ήδη από το Windows Store. Εκτός από το Τouch 10, η λειτουργία αφής με χρήση δέκα δακτύλων ενσωματώνεται και στο μόνιτορ ET63 της LG το οποίο, επίσης, παρουσιάζεται στη CES 2013.

ColorPrime Monitor: Εργαστήριο Διαχείρισης Χρωμάτων

Tο EA83 ColorPrime είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τον κινηματογραφιστή, τον γραφίστα ή τον φωτογράφο που ζητά την καλύτερη δυνατή απόδοση εικόνας και χρωμάτων. Η εξαιρετική αυτή οθόνη μπορεί να περηφανεύεται για την εντυπωσιακή ανάλυση Wide Quad High Definition (WQHD - 2560 x 1440 πίξελ), αλλά και για την ακριβέστατη αναπαραγωγή της χρωματικής παλέτας (100% του sRGB και 99% του Adobe RGB color space). Με απλά λόγια, το EA83 ColorPrime είναι ένα εργαστήριο διαχείρισης γραφικών.


Η απίστευτη χρωματική απόδοση του ΕΑ83 ColorPrime έχει καλιμπραριστεί εργοστασιακά και το φύλλο των σχετικών ρυθμίσεων υπάρχει στη συσκευασία κάθε οθόνης. Tέλος, η οθόνη μπορεί να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες, δίνοντας έτσι στους επαγγελματίες γραφίστες τη δυνατότητα να ελέγχουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και από μια εναλλακτική οπτική.

Τεχνολογία IPS: Ζωντανά χρώματα και τέλεια ευκρίνεια

Και τα τρία παραπάνω μοντέλα εξοπλίζονται με πάνελ τεχνολογίας In-Plane Switching (IPS), εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Τo 2012, οι πρωτοποριακές IPS οθόνες της LG κατέγραψαν τριπλασιασμό των πωλήσεων (year-on-year), και κέρδισαν μεγάλο αριθμό διακρίσεων και διθυραμβικών κριτικών από τα κορυφαία περιοδικά ΙΤ στον κόσμο. Τα πάνελ IPS αποτελούν την επόμενη γενιά στις τεχνολογίες οθόνης και διαθέτουν εγγενή πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών Twisted Nematic (TN) οθονών, καθώς προσφέρουν ζωντανά χρώματα και εξαιρετική ευκρίνεια, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν το κουραστικό για τα μάτια φαινόμενο του motion blur.

Ένα δείγμα της εξαιρετικής ποιότητας της εικόνας των IPS πάνελ δόθηκε τον Οκτώβριο του 2012, όταν η LG παρουσίασε ένα viral με τίτλο So Real, It's Scary. Στο σύντομο αυτό βίντεο, οι IPS οθόνες της LG πείθουν τους ανυποψίαστους επιβάτες ενός ασανσέρ ότι το δάπεδο της καμπίνας υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους. Το βίντεο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment