Κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 300 ειδικούς, απ' όλο τον κόσμο για να συζητήσουν και να μοιραστούν πρωτότυπες ιδέες, πρωτοβουλίες και σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις.
Φέτος, φιλοξενείται στην Αθήνα από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 10-13 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ετήσια, διεθνή συνέδρια που διοργανώνει το OWASP. Τα συνέδρια αυτά έχουν ιδιαίτερα πρακτικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε όλους όσοι ασχολούνται με το λογισμικό: developers, analysts, architects, project managers, ειδικούς ασφάλειας, αλλά και C-level executives (Τομεάρχες, Υποδιευθυντές, Διευθυντές, Security Officers, CIOs, κ.λπ.) που ενδιαφέρονται για τους κινδύνους ασφάλειας των εφαρμογών.
Το OWASP απαλλαγμένο από πιέσεις εταιριών και χορηγών (απαγορεύονται αυστηρά οι παρουσιάσεις προώθησης εταιριών) προσφέρει την πλέον αντικειμενική ματιά στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ασφάλειας του Internet και για το λόγο αυτό τα συνέδρια που διοργανώνει χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης.
Κατά τις πρώτες δύο μέρες του συνεδρίου έμπειροι επαγγελματίες, παγκοσμίως αναγνωρισμένοι στον τομέα τους, παρέχουν πρακτικές εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου σε θέματα που κινούνται γύρω από την ασφαλή ανάπτυξη εφαρμογών, τον έλεγχό τους αλλά και την ασφάλεια σε mobile συσκευές.
Οι δύο επόμενες μέρες είναι αφιερωμένες σε παρουσιάσεις και πάνελ συζητήσεων με θεματολογία που κινείται γύρω από την ασφάλεια λογισμικού και του Internet.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πάνω από 35 ομιλίες από ειδικούς του χώρου. Στους διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο Gary McGraw, CTO της εταιρίας Cigital, o Jacob West, υπεύθυνος έρευνας για την ασφάλεια εφαρμογών στην HP, ο Duncan Harris, υπεύθυνος ασφάλειας λογισμικού στην Oracle, ο Ben Livshits, ερευνητής της Microsoft, αλλά και οι «δικοί μας» Διομήδης Σπινέλλης και Χρήστος Παπαθανασίου.
Επιπλέον, στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο Jeremy King, European Director του οργανισμού PCI Council που επιβλέπει την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες. To panel στο οποίο θα συμμετάσχει ο J. King με θέμα, "τη σημασία της ασφάλειας εφαρμογών στη γενικότερη διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών", φαίνεται ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως το University Challenge, ένας διαγωνισμός ασφάλειας εκπαιδευτικού χαρακτήρα μεταξύ ομάδων φοιτητών και το Capture The Flag, ένας αντίστοιχος διαγωνισμός για επαγγελματίες, στον οποίο στόχος είναι ο εντοπισμός ευπαθειών σε ευάλωτες εφαρμογές. Στο συνέδριο επίσης θα παρευρεθεί ο κυνηγός ταλέντων της Cigital για να διοργανώσει επί τόπου συνεντεύξεις με όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα αυτόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Cigital, μία από τις κορυφαίες εταιρίες ασφάλειας στον κόσμο, εργάζο νται ήδη δύο Έλληνες.
Για 4 ημέρες όλα τα βλέμματα των ειδικών της ασφάλειας λογισμικού θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στο OWASP AppSec Research 2012. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία ολοκληρωμένης ενημέρωσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ταχέα αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο της πληροφορικής, αλλά κυρίως για τις Ελληνικές εταιρίες και τους Έλληνες επαγγελματίες, να μοιραστούν την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία τους.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.appsecresearch.org.
ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.gr don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment