Friday, June 7, 2013

Η τέχνη «συναντάει» την υψηλή τεχνολογία

Η τέχνη «συναντάει» την υψηλή τεχνολογία μέσα από τη συνεργασία της LG Electronics Hellas με τη Μαρίνα Βερνίκου για την παρουσίαση της ατομικής της έκθεσης με τίτλο «Sea Through».


Η φωτογράφος δημιούργησε ένα video art που παρουσιάστηκε αποκλειστικά στην πρώτη παγκοσμίως τηλεόραση LG 84 ιντσών τεχνολογίας ULTRA HD TV. Εικόνες που απογειώνουν την οπτική εμπειρία παρουσιάζονται μοναδικά στην οθόνη υψηλής ανάλυσης των 8 εκατομμύρια pixels ανά κάδρο ξεναγώντας τους θεατές στα μονοπάτια των θαλασσινών τοπίων που έχει επιλέξει η Μαρίνα Βερνίκου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Gallery Zoumboulakis πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου της LG Electronics Hellas, κυρίου Don Kwack, αλλά και πολλών εκλεκτών φίλων. Όλοι οι καλεσμένοι απήλαυσαν την έκθεση και τις μοναδικές φωτογραφίες με ένα ποτήρι δροσερό Martini Royale Cocktail.

Η έκθεση Sea Through, η πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου, αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών θαλασσινών τοπίων. Τα ταξίδια της Μαρίνας Βερνίκου την ενέπνευσαν για την έκθεση αυτή και αποτυπώνει στα έργα της το σημείο εκείνο του ορίζοντα, όπου συναντιέται ο ουρανός με την θάλασσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου και όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα video art που θα τους ταξιδέψει σε ένα αληθινό, νέο επίπεδο εικόνος με τη μοναδική LG 84" ULTRA HD TV.

Λίγα Λόγια για την έκθεση από την κα Άννα Χατζηνάσιου, Ιστορικό Τέχνης:

«Η καινούρια δουλειά της Μαρίνας Βερνίκου αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών θαλασσινών τοπίων, οι οποίες προέκυψαν από καθαρά εσωτερική διαδικασία. Ταξιδεύοντας σε θάλασσες όλου του κόσμου απεικονίζει τη φύση μέσα από την προσωπική της ματιά.

Την παρουσιάζει με λεπτές γραμμές που χάνονται στον ορίζοντα, μέσα και έξω από το νερό, όπως την αντιλαμβάνεται από διαφορετική οπτική γωνία σε κάθε έργο. Αποτυπώνει στα έργα της το σημείο εκείνο του ορίζοντα, όπου συναντιέται ο ουρανός με την θάλασσα, θυμίζοντας συχνά αφηρημένα εξπρεσιονιστικά ζωγραφικά έργα της δεκαετίας του '40.

Τα αφαιρετικά αυτά θαλασσινά τοπία έχουν μια ονειρική διάσταση, είναι υπερβατικά, μεταφέρουν δηλαδή τον θεατή πέρα από τις ανθρώπινες αισθήσεις και εμπειρίες. Είναι εικόνες που αναζητούν το εξαιρετικό, αυτό δηλαδή που ξεπερνά το συνηθισμένο». Άννα Χατζηνάσιου
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment