Friday, April 26, 2013

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας από τον Όμιλο Ξυνή

Το Business School του Mediterranean College, διοργανώνει το 1ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας το Σάββατο 27.04.13, από τις 09:30 έως τις 17:00, στην αίθουσα διαλέξεων ΔΙ.Κ.Ε.Π., του Mediterranean College (Κτίριο Βιέννη, Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής με τον επιχειρηματικό κόσμο και έχοντας ως στόχο την αδιάλειπτη επιμόρφωση των σπουδαστών και αποφοίτων του, αλλά και στελεχών επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς.


Το εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν νέοι που σχεδιάζουν την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης και επαγγελματίες/στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που είναι ενεργά αυτή τη περίοδο.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Mediterranean College, που έχει ως σκοπό τη στρατηγική ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη στιγμή που το περιβάλλον της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας κλονίζει τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά δημιουργεί και εμπόδια στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών και προοπτικών.


Οι ενότητες του Εργαστηρίου είναι οι εξής:

1η Ενότητα: Σχεδιάζοντας την Επιχειρηματική Ιδέα
Δομή Επιχειρηματικού Σχεδίου
Όραμα - Στόχοι
Market Analysis
Marketing Mix


2η Ενότητα: Κάνοντας την Επιχειρηματική Ιδέα Βιώσιμη
Budget
Ταμειακές Ροές (Cash Flow)
Break Even Point
ROI


3η Ενότητα: Υλοποιώντας την Επιχειρηματική Ιδέα
Μορφές Εταιρειών
Φορολογία
Προγράμματα ΕΣΠΑ


4η Ενότητα: Παρουσιάζοντας την Επιχειρηματική Ιδέα
Presentation Skills
Μελέτες Περίπτωσης (Χορηγοί)
Χρονοδιάγραμμα Διαγωνισμού


Το Mediterranean College στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα ανταμείψει τα 3 καλύτερα Business Plan, με χορήγηση υποτροφιών κάλυψης μέρους των διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Executive Diplomas, ενώ παράλληλα θα παρέχει υποστήριξη στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων.

Το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας παρέχεται δωρεάν. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Πληροφορίες-Εγγραφές:

Mediterranean College

Tel: 2310.287.779|Fax: 2312.202.620

medcollege@ medcollege.edu.gr

http://www.medcollege.edu.gr
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment