Friday, December 7, 2012

«Καλύτερη Υπηρεσία B2C ηλεκτρονικού εμπορίου» και «Πρωτότυπος Σχεδιασμός Interface» για το Skroutz.gr


Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών www.skroutz.gr, βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη υπηρεσία B2C Ηλεκτρονικού Εμπορίου» στα e-volution Awards 2013, χάρη στην καινοτομία και την πρωτοτυπία της ιστοσελίδας, ενώ απέσπασε επίσης και το βραβείο «Πρωτότυπος Σχεδιασμός του Interface της Ιστοσελίδας», για την πρωτοποριακή τεχνολογία Responsive Design, που επιμελήθηκε και σχεδίασε η ATCOM A.E.
Η ομάδα του www.skroutz.gr εστιάζει συνεχώς στη βελτίωση της ιστοσελίδας, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν τη λειτουργικότητα και εξασφαλίζουν στους χρήστες πιο ολοκληρωμένη εμπειρία σύγκρισης τιμών και online αγορών.

Ο θεσμός των e-volution Awards διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά,  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), με την παράλληλη υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και πολλών ακόμη σημαντικών φορέων του κλάδου.

Σκοπός του θεσμού είναι να αναδείξει την επιχειρηματική αριστεία στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και να βραβεύσει τις πιο καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, δημιουργώντας μια κοινή παρακαταθήκη τεχνογνωσίας και βέλτιστων προσεγγίσεων για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από έγκριτους ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες του χώρου, αξιολόγησε τις συμμετοχές σε δύο πυλώνες: τις εταιρείες που αξιοποιούν το ηλεκτρονικό επιχειρείν και τους service providers.

To www.skroutz.gr διακρίθηκε στην κατηγορία Εφαρμογή B2C Ηλεκτρονικού Εμπορίου, χάρη στις πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες της σελίδας σε μηνιαία βάση και στην κατηγορία "Design Aesthetics", χάρη στον responsive web σχεδιασμό της ιστοσελίδας, που την καθιστά προσβάσιμη από μία πληθώρα φορητών συσκευών, ανεξαρτήτως μεγέθους και ανάλυσης οθόνης.

Ενδεικτικά, το www.skroutz.gr καταγράφει αυξητικά μεγέθη στην κίνηση της ιστοσελίδας μέσα στο έτος, με έναν στους δέκα επισκέπτες να προτιμά την πρόσβαση από φορητή συσκευή και τους mobile χρήστες να ξεπερνούν τους 500.000 το μήνα.
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment