Οι περισσότεροι η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαζόμαστε από τα νέα smartphones και τα ολοένα και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά τους. Κάπου στην Ιαπωνία, όμως, κάποιοι δεν εγκαταλείπουν ένα clamshell Fujitsu κινητό ούτε για το προηγμένο «έξυπνο» τηλέφωνο στον κόσμο. Για ποιο λόγο, άραγε, συμβαίνει αυτό;
Το μοντέλο Fujitsu «F-Series» που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι προφανώς ούτε το πιο μοδάτο ούτε το πιο σύγχρονο κινητό που κυκλοφορεί στην ιαπωνική αγορά. Ίσα, ίσα, που κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει εύκολα ως ξεπερασμένο…
Είναι, όμως, υπερβολικά δημοφιλές, σε σημείο κάποιοι να έχουν «ψύχωση» μαζί του και να μην το αλλάζουν με κανένα άλλο. Κι αυτό συμβαίνει, λόγω της «ιδιαιτερότητάς» του να μπορεί να προστατεύει την ιδιωτική ζωή κάποιου με έναν μοναδικό τρόπο.
Το ειδικό «private» mode του «F-Series» κρύβει τις εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα από επαφές που έχετε τοποθετήσει ως «απόρρητες». Το μόνο ορατό σημείο που επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν ότι έχει επικοινωνήσει μαζί τους αυτή η επαφή είναι μία ανεπαίσθητη αλλαγή στο χρώμαή το σχήμα των εικονιδίων κεραίας ή μπαταρίας, την οποία δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί το ανεκπαίδευτο μάτι. Και ο μόνος τρόπος για να γίνουν ορατές οι κλήσεις ή τα μηνύματα από μία επαφή που έχετε ως απόρρητη είναι να πληκτρολογήσετε ένα μυστικό συνδυασμό πλήκτρων. Τόσο απλά… τόσοκρυφά…
Το εν λόγω κινητό με αυτές τις δυνατότητες κάνει πραγματικά θραύση στην Ιαπωνία, με πολλούς να το προτιμούν ακόμη και έναντι των κορυφαίων smartphones της αγοράς, κάποια από τα οποία έχουν δυνατότητα να κλειδώσετε πληροφορίες με κωδικούς, αλλά και να διασφαλίζετε με διάφορους τρόπους ότι μηνύματα και κλήσεις που δεν επιθυμείτε δε θα φτάσουν σε αδιάκριτα μάτια.
Ένας blogger με το όνομα «Poza» αναφέρει, ενδεικτικά, ότι δοκίμασε στη θέση του Fujitsu για κάποιο διάστημα ένα iPhone και τις διάφορες εφαρμογές «μυστικότητας» που έχει ένα σύγχρονο smartphone, επέστρεψε όμως και πάλι πίσω στο F-Series, θεωρώντας ότι κάνει καλύτερα τη «δουλειά» του. Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει… τρεις κοπέλες και φυσικά το κινητό της Fujitsu τον βοηθάει να έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι καμία από τις τρεις δε θα μάθει εύκολα την ύπαρξη της άλλης.
Η Fujitsu εισήγαγε για πρώτη φορά σχετικές δυνατότητες στα κινητά της το 2002, αποφεύγοντας, βέβαια, έως τώρα επίσημα να αναγνωρίσει τη χρησιμότητά τους σε περιπτώσεις απιστίας. Είναι ένα «κοινό μυστικό» ανάμεσα στην εταιρεία και πιστούς χρήστες της, που έχουν βρει στα εν λόγω κινητά αυτό ακριβώς που ψάχνουν από τη συσκευή επικοινωνίας τους.
Το Fujitsu «F-Series», πάντως, κυκλοφορεί μόνο στην ιαπωνική αγορά και, δυστυχώς, για όσους βρίσκουν το concept του ενδιαφέρον, το λογισμικό που τρέχει το εν λόγω κινητό λειτουργεί μόνο σε τοπικό επίπεδο.
Για την Ευρώπη το κοντινότερο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι η εφαρμογή CATE για την οποία σας είχαμε γράψει παλαιότερα και απευθύνεται σε Android συσκευές. Αν η «απιστία» είναι μέρος της ζωής σας όσο του blogger Poza δε χάνετε και κάτι να της ρίξετε μία ματιά. Ή να μεταναστεύσετε προς Ιαπωνίαμεριά. Η επιλογή είναι δική σας…
Πηγή: http://greektech-news.blogspot.com/